بیماری سلیاک و مواد غذایی Fundamentals Explained
بیماری سلیاک و مواد غذایی Fundamentals Explained
Blog Article
سال ۱۳۹۶ با هدف سادهسازی مفاهیم تخصصی پزشکی، سلامتی و زیبایی، مجله دکتردکتر را راهاندازی کردیم.
۱۴/۰۵/۱۴۰۲ ۷ دقیقه سلیاک در کودکان نوعی بیماری خود ایمنی است که دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب اختلال در عملکرد روده کوچک می شود.در این بیماری سیستم ایمنی بدن در برابر خوردن غذاهای حاوی گلوتن واکنش نشان می دهد.
علائم این اختلال، در درجه اول زردی یرقان خفیف است. این زردی آنقدر خفیف است که بسیاری از افراد از ابتلا به آن با خبر نمی شوند. یکی دیگر از نشانه های این اختلال ایجاد مدفوع زرد است. سندرم ژیلبرت معمولا بدون درمان خوب می شود. ژیاردیازیس
گلوتن پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو است. اگر شما بیماری سلیاک داشته باشید و گلوتن مصرف کنید، سیستم ایمنی بدن شما، در پاسخ به این ماده به بافت روده کوچک حمله کرده و به آن آسیب می رساند. هنگامی که این اتفاق می افتد، روده قادر به جذب مواد مغذی که بدن شما به آن ها نیاز دارد، نمی باشد.
اگر کودک را واردار به رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن نکنید، او را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار خواهید داد.
برنج پخته و نرم شده (از برنجهای فاقد گلوتن استفاده کنید)
بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان؛ علائم، روش تشخیص و درمان
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
بنابراین، تشخیص و تمایز این بیماری ها از یکدیگر بسیار دشوار است و در صورت تجربه هر یک از علائم ذکر شده، باید به پزشک مراجعه کنید.
در حال بارگذاری ... بارگذاری پست های بیشتر بدون پست های بیشتر
نشانههای سلیاک همیشه گوارشی نیستند و در بعضی افراد به شکل خارش پوست، ضعف، کم خونی و فقر آهن، کاهش تراکم استخوانها و پوکی استخوان، درد مفاصل، سردرد و ایجاد زخم در دهان ظاهر میشوند.
علاوه بر این، انواع مختلفی از غلات، آرد و نشاسته وجود دارند که به طور طبیعی دارای گلوتن نیستند و میتوانند در رژیم غذایی کودکان مبتلا به سلیاک مورد استفاده قرار گیرند. برخی جایگزینهای فاقد گلوتن آرد سفید عبارتند از:
تشخیص نارسایی در رشد نوزاد، به این معنی نیست که کودک مبتلا به بیماری سلیاک است. در واقع دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث تعریف بیماری سلیاک زیست دهم تاخیر در رشد و عدم وزن گیری نوزاد میشود.
بیماری سلیاک در حقیقت نوعی حساسیت به پروتئین موجود در گندم و جو، برخی از حبوبات مثل عدس، لوبیا، ذرت، سویا و… میباشد.